Darmowa dostawa od 100,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Esent - Olejek z  pestek malin - 20 ml

Esent - Olejek z pestek malin - 20 ml

  • Olej z pestek malin (Rubus Idaeus). Nierafinowany, niefiltrowany tłoczony na zimno.
11,99 zł
brutto / szt.
Pojemność
Rozmiar
Szybkie zakupy 1-Click(bez rejestracji)
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
14 dni na łatwy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy

Nierafinowany, niefiltrowany tłoczony na zimno. Jest silnym przeciwutleniaczem, stymuluje produkcje kolagenu i elastyny, ma silne właściwości przeciwzapalne, łagodzi skutki poparzeń słonecznych.

Działanie:

Dzięki wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3 (ALA) i omega-6 (LA), doskonale dba o kondycje bariery lipidowej naskórka, nawilża skórę, nadając jej pożądaną elastyczność, ogranicza produkcję melaniny w skórze , która jest odpowiedzialna za powstawanie przebarwień.

Witamina E zawarta w oleju w postaci alfa-tokoferolu i unikalnego gamma-tokoferolu , to najskuteczniejszy naturalny antyoksydant - redukuje niekorzystne procesy fotostarzenia skóry.

Kwas elagowy, zawarty w oleju, ma właściwości antyseptyczne i działa przeciwzapalnie.

Olej z pestek malin przyśpiesza gojenie ran, oparzeń (w tym oparzeń słonecznych). Dzięki swemu unikalnemu składowi, nie pozwala na zaczopowanie ujść gruczołów łojowych (działanie przeciwzaskórnikowe), stymuluje wytwarzanie przez skórę kolagenu i elastyny (działanie przeciwzmarszczkowe).

Stosowanie:

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%.

Znakomicie sprawdzi się przy cerze suchej, ze skłonnościami do podrażnień , dojrzałej.

Olej ma właściwości filtra UV, ale nie zaleca się stosowania go jako samodzielny filtr UV ( ma niski współczynnik absorpcji ), natomiast świetnie sprawdzi się jako składnik serum nałożonego wieczorem na opalone części ciała.

Świetnie zregeneruje i zrewitalizuje  skórę po kąpielach słonecznych , czy zabiegach woskowania.

Informacje chemiczne:

Olej ma kolor ciemnozłoty do brunatnego, charakterystyczny, aczkolwiek delikatny owocowy aromat.

Informacje o pochodzeniu:

Wyprodukowany w Wielkiej Brytanii, konfekcjonowany w Polsce.

Zalecenia co do przechowywania:

Unikać ekspozycji na światło słoneczne, przechowywać w temperaturze pokojowej.

INCI:

Rubus Idaeus Seed Oil.

Marka
Kod producenta
5902574356383
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel