Darmowa dostawa od 100,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Esent - Masło shea organic rafinowane - 200 ml

Esent - Masło shea organic rafinowane - 200 ml

  • Masło shea organic rafinowane.
14,89 zł
brutto / szt.
Rozmiar
Szybkie zakupy 1-Click(bez rejestracji)
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
14 dni na łatwy zwrot
Ten produkt nie jest dostępny w sklepie stacjonarnym
Bezpieczne zakupy

Masło Shea pomimo nazwy jest to olej roślinny wytwarzany z nasion afrykańskiego drzewa z gatunku masłosz Parka (Butyrospermum parkii lub inaczej Vitellaria paradoxa). W postaci świeżej, nieprzetworzonej ma konsystencję pasty, barwę białawą, jest niemal bezwonny.

Dzięki wysokiej zawartości fitosteroli, trójterepyny, karitenów, doskonale pielęgnuje ludzką skórę.

Kwas cynamonowy oraz cykloartenol powoduje, że masło She jest naturalnym filtrem chroniących skórę przed działaniem promieni UV i opóźniających procesy jej starzenia. Jest także bogatym źródłem trójterpenów, dzięki czemu wykazuje działanie przeciwobrzękowe, przeciwzapalne, antybakteryjne, łagodzące, wygładzające, rewitalizujące oraz stymulujące krążenie krwi.

Masło She ma właściwości nawilżające, anticelulitowe, przeciwdziałające pojawieniu się rozstępów. Używane jest również jako produkt przeciwdziałający procesom starzenia. Ma wpływ na metabolizm komórkowy, oraz wspiera samoregenerację skóry. Pomaga w niwelowaniu rozstępów I walce z cellulitem. Na powierzchni naskórka tworzy filtr, który chroni przed wysuszaniem, promieniami UV.

Masło She nie wykazuje działań alergicznych.

Sposób użycia:

Masło można stosować w produktach/formulacjach na wszystkie obszary skóry, włącznie z okolicą oczu.

Świetnie sprawdza się jako naturalny zagęstnik o silnych walorach nawilżających przy produkcji kremów balsamów.

Do formuł kosmetycznych dodajemy w fazie olejowej, po stopieniu/podgrzaniu do temperatury 35-40oC

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 2-90%

Informacje o pochodzeniu i certyfikatach:

Kraj pochodzenia surowca Ghana, produkt certyfikowany w Wielkiej Brytanii.

Pozyskiwane tradycyjną ręczną metodą! Zdrowe, naturalne: nie zawiera żadnych konserwantów i barwników, nie jest deodoryzowane, posiada naturalny łagodny zapach, jest oczyszczone.

Na słońce i deszcz? Masło shea! Doskonały filtr słoneczny. Jest więc idealne do opalania!
Nie ma działania alergizującego, może być aplikowane na wszystkie obszary ciała.

Jaka siła w nim drzemie? Masło nawilża i natłuszcza skórę. Jest bogate w witaminy A i E oraz witaminę F, która pozwala rozluźnić mięśnie. Jak działa? Substancje zawarte w maśle chronią i wzmacniają cement komórkowy warstwy rogowej skóry co poprawia elastyczność skóry.

Właściwości naturalnego Masła Shea:

  • Nawilża skórę, nadaje jej gładkość i elastyczność
  • Chroni przed promieniowaniem UV
  • Pomaga rozluźnić mięśnie, łagodzi bóle
  • Łagodzi podrażnienia
  • Nie ma działania alergizującego
  • Może być stosowany przez kobiety w ciąży

Kremowa magia?

Masło Shea w czystej postaci stosuje się do pielęgnacji skóry na całym ciele oraz do masażu ciała. Jako składnik używa się go do produkcji kremów, lotionów, kosmetyków do makijażu, kremów do opalania, kremów po goleniu i mydeł.
Jak odkrywać piękno dzięki niemu? W czystej postaci rozpuszcza się w dłoni. Nakładane na skórę tworzy delikatną, ochronną i pielęgnacyjną warstwę. Może być używane na twarzy oraz w tak delikatnych częściach twarzy jak skóra pod oczami.

Droga do piękna:

  • w czystej postaci jako naturalny balsam do ciała i krem do twarzy
  • jako balsam do opalania
  • jako dodatek do kremów, balsamów, płynów do kąpieli

Nietuzinkowe doznanie dla Twojej skóry! Masło Shea!

Typ produktu:

Masło Shea 100% naturalne, oczyszczone.

Masło shea Oczyszczone zostało poddane procesowi rafinacji, czyli oczyszczaniu go, w celu nadania mu odpowiednich właściwości: pozbawienia zabarwienia, poprawienia zapachu, zwiększenia trwałości. Czyszczenie i rafinacja masła shea przebiega zgodnie z tradycyjnymi metodami, bez użycia rozpuszczalników lub innych substancji chemicznych. W efekcie otrzymujemy naturalny miękki produkt białej barwy o masło podobnej konsystencji.

Skład/INCI:

Butyrospermum Parkii Butter

Marka
Kod producenta
5902574357182
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel