Darmowa dostawa od 100,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Esent - Masło kokosowe nierafinowane - 200 ml

Esent - Masło kokosowe nierafinowane - 200 ml

  • Masło kokosowe nierafinowane.
17,59 zł
brutto / szt.
Rozmiar
Szybkie zakupy 1-Click(bez rejestracji)
Produkt dostępny w bardzo małej ilości
Produkt dostępny w bardzo małej ilości
14 dni na łatwy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Esent - Masło kokosowe nierafinowane - 200 ml
Esent - Masło kokosowe nierafinowane - 200 ml
Bezpieczne zakupy

Olej kokosowy nierafinowany organiczny EXTRA VIRGIN tłoczony na zimno ( z naturalnym zapachem kokosu ). Olej roślinny w temperaturze pokojowej mający stałą konsystencję ( stąd potoczna nazwa masło ), otrzymywany przez tłoczenie lekko rozgrzanej kopry – orzechów palmy kokosowej. Produkt posiada Certyfikat Soil Association.

Działanie:

Masło kokosowe nie tylko nawilża, ale też zapobiega wysychaniu skóry. Zalecany do stosowania na skórę suchą z objawami łuszczycy, egzemy, atopowego zapalenia skóry. Błyskawicznie się wchłania. Nie pozostawia uczucia tłustości, pozostawia skórę nawilżoną, miękką i gładką, maskując jej niedoskonałości ( wyrównuje kolor naskórka, usuwa ciemne przebarwienia).Pozostawia na skórze bardzo miły kokosowy zapach.

Doskonale sprawdza się przy stosowania po opalaniu, dzięki niemu skóra staje się miękka, gładka błyszcząca. Świetnie sprawdza się jako środek zapobiegający wysychaniu skóry, dla osób mających częsty kontakt z wodą i detergentami.

Ma doskonały wpływ na włosy. Idealne dla osób z suchymi, zniszczonymi włosami z rozdwajającymi się końcówkami i z łupieżem.

W temperaturze pokojowej masło ma postać stałą, jest białe i ma bardzo przyjemny kokosowy zapach. W kontakcie ze skórą topi się i zamienia w olej..

Kraj pochodzenia surowca Filipiny, produkt certyfikowany w Wielkiej Brytanii posiada certyfikat Soil Association. Pakowany jest w atmosferze gazu obojętnego.

W stosunku do wersji rafinowanej, cechuje się jeszcze lepszym wchłanianiem, lepiej odżywia skórę. Nie pozostawia tłustego filmu.

Stosowanie:

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 1-100%

Masło może być stosowane w formułach kosmetycznych do twarzy i całego ciała. W przypadku skóry suchej, może być stosowany jako składnik preparatów do demakijażu.

Może być również bazą maseczki na włosy ( olejowanie włosów i skóry głowy).

Skład/INCI:

Cocos Nucifera (Coconut) Oil.

Marka
Kod producenta
5902574357199
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel