Darmowa dostawa od 100,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Esent - Hydrolat z rumianku rzymskiego - 100 ml

Esent - Hydrolat z rumianku rzymskiego - 100 ml

  • Hydrolat z rumianku rzymskiego.
13,19 zł
brutto / szt.
Rozmiar
Szybkie zakupy 1-Click(bez rejestracji)
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
14 dni na łatwy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Esent - Hydrolat z rumianku rzymskiego - 100 ml
Esent - Hydrolat z rumianku rzymskiego - 100 ml
Bezpieczne zakupy

Hydrolat z rumianku rzymskiego jest wielofunkcyjnym składnikiem wielu kosmetyków. Jego ogromną zaletą jest delikatność, dzięki której może być wykorzystywany nawet do pielęgnacji wrażliwej skóry wokół oczu. Hydrolat rumiankowy ma działanie kojące i przeciwzapalne oraz wykazuje silne działanie uspokajające i antystresowe. Ta wyjątkowa substancja wykorzystywana jest do pielęgnacji wszelkich typów cery – również tych wymagających szczególnie finezyjnego traktowania.

Skład i postać:

Hydrolat rumianku rzymskiego powstaje poprzez destylację koszyczków kwiatowych w parze wodnej. Do produkcji preparatu stosuje się świeże kwiaty rumianku rzymskiego (Chamaemelum nobile) o lekkim i słodkim zapachu. Słomkowożółty, przejrzysty płyn zawdzięcza swoje unikalne właściwości zawartym w nim substancjom pochodzenia naturalnego. Do najważniejszych zaliczyć można:

  • flawonoidy (apigenina, kwercetyna i luteolina)
  • alfa-bisabolol i kumaryny
  • garbniki katechinowe
  • olejki eteryczne (do 3%).

Szczególnie ważnym składnikiem hydrolatu są flawonoidy, które posiadają silne działanie antyutleniające i pozwalają przeciwdziałać szkodliwemu oddziaływaniu wolnych rodników. Dzięki nim środek może pochwalić się również silnym działaniem przeciwzapalnym. Zawarty w olejku alfabisobol to substancja o właściwościach bakterio grzybobójczych, która dodatkowo przyspiesza gojenie się ran i zmian skórnych.

Korzyści z produktu:

Hydrolat z rumianku rzymskiego ceniony jest głównie za swoją delikatność i doskonałe właściwości pielęgnujące. Może być stosowany do wszystkich typów skóry, włącznie z delikatną, trądzikową i wrażliwą. Ten produkt jest niezwykle ceniony przez klientki, gdyż:

  • doskonale tonizuje skórę
  • przeciwdziała skutkom poparzeń słonecznych
  • świetnie łagodzi podrażnienia
  • zapewnia spokojny sen
  • zwalcza podrażnienia i zaczerwieniania skóry.

Zastosowanie i przechowywanie:

Naturalny hydrolat z rumianku rzymskiego może być używany w preparatach do pielęgnacji cery wrażliwej, delikatnej i trądzikowej. To doskonały dodatek do kremów regenerujących i nawilżających. Może być stosowany jako baza toniku, używanego przed nałożeniem makijażu lub  jako "podstawa" mgiełki odświeżającej. Służy do wykonywania kojących okładów na poparzenia słoneczne. Polecany jest również do stosowania w produktach do sfery intymnej, gdzie dzięki niskiemu ph i łagodzącym właściwościom rumianku, zapewni ukojenie i należytą ochronę wrażliwej skóry.
Co więcej, hydrolat z rumianku bezpieczny jest dla dzieci i kobiet w ciąży. Dodawany do pierwszych kąpieli, będzie łagodzić skórę niemowlaka a rozpylany w okolicach łóżeczka, zapewni spokojny sen.
Produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w temperaturze poniżej 14 stopni Celsjusza.

Skład/INCL: 

Anthemis Nobilis Flower Water.

Marka
Kod producenta
5902574359797
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel